Η Φιλογνωσία είναι ένας νέος και εντελώς διαφορετικός στη φιλοσοφία του ιστότοπος, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Απευθύνεται σε δασκάλους, φιλολόγους, φοιτητές και μαθητές, καθώς και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται για θέματα διδασκαλίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Όραμα και φιλοδοξία μας είναι αρχικά να προσφέρουμε διδακτικό και μαθησιακό υλικό εγγυημένης ποιότητας και εγκυρότητας, για όλες τις τάξεις και για όλα τα φιλολογικά μαθήματα, καθώς και για το διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π ή τα μαθήματα του Ε.Α.Π. Δεν θα περιοριστούμε όμως μόνο σ’ αυτά. Η Φιλογνωσία σταδιακά θα διευρύνει το υλικό και τις δραστηριότητές της. Θα καλύψει και πολλούς άλλους τομείς και ανάγκες της σχολικής και φοιτητικής ζωής, της επιμόρφωσης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και των σπουδών, της διά βίου μάθησης, ακόμα και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου όλων μας.

Απώτερος στόχος μας είναι να καταστεί η Φιλογνωσία μια αληθινή νησίδα εκπαίδευσης και πολιτισμού μέσα στον αχανή ωκεανό του διαδικτύου. Κι αυτό, διότι το βαθύτερο πιστεύω μας είναι ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, μόνο η αληθινή και ουσιαστική παιδεία έχει τη δύναμη να οδηγήσει όλους μας μακριά από το αδιέξοδο, καλλιεργώντας τις αξίες, τα πρότυπα, τις ιδέες και τις γνώσεις που μας λείπουν.

Η Φιλογνωσία, λοιπόν, έχει ως στόχο να σταθεί δίπλα στο φιλόλογο και στο δάσκαλο, στον εκπαιδευτικό και στο μαθητή, συμβάλλοντας με τις δικές της δυνατότητες στη δημιουργία μιας κοινότητας παιδείας, η οποία θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την πνευματική δημιουργία.
Με τη στήριξή σας, ελπίζουμε ότι οι στόχοι μας θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα. Για να μάθετε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από όσα προσφέρει η Φιλογνωσία, αρκεί να πατήσετε εδώ.

                                                                    Νικήτας Παρίσης, Γιάννης Παρίσης

Είσοδος Μελών
E-mail
Password